بهترین روش‌های درمان دیسک کمر

درمان دیسک کمر

در ستون فقرات بدن درست بین مهره های کمری استخوان، صفحات یا بالشتک هایی از جنس غضروف وجود دارند که به آن ها دیسک می گویند. کمر انسان ها ۵ مهره دارد که استخوان مثلثی شکلی به نام استخوان خاجی در پایین آن ها قرار گرفته است. بنابراین می توانیم بگوییم که دیسک بین مهره ای در ناحیه کمر ۵ عدد می باشد. در واقع دیسک ها فشارهایی را که به ستون فقرات وارد شده است را جذب می کنند. همچنین حرکت بین مهره ها را بهبود می بخشد. بنابراین همه انسان ها دیسک عمر دارند. هنگامی که از دیسک کمر سخن می گوییم منظور، همان بیرون زدگی دیسک است.

برای این که درمان دیسک کمر را به درستی انجام دهید. ابتدا باید روش های درمان دیسک کمر را به خوبی بشناسید و سپس اقدام به درمان دیسک خود نمایید. در واقع ۹ روش درمان برای دیسک کمر وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

  • هر روز به مدت ۱ ساعت پیاده روی کنید.
  • از کمپرس سرد برای بیرون زدگی دیسک کمر استفاده کنید و برای کاهش التهاب از یخ استفاده کنید.
  • برای کاهش گرفتگی ها از کمپرس گرم استفاده کنید.
  • استفاده از کمربند های طبی
  • انجام اوزون تراپی
  • تزریق استروئید اپیدورال
  • انجام لیزر درمانی
  • استفاده از داروهای مسکن، ضد التهاب و شل کننده
  • استفاده از فیزیوتراپی و طب فیزیکی

دلایل و علائم پارگی دیسک کمر

دیسک کمر یکی از بیماری های ستون فقرات است که در کمر افراد ایجاد می شود. در کمر انسان ها، ساختار ژله ای شکلی هست که از پروتئین و آب ساخته می شود. معمولا انسان ها، کمر دردهای بسیار دردناک را نشانه دیسک کمر می دانند. به طوری که این درد مانع انجام فعالیت های روزانه می شود. دلایل پارکی دیسک کمر به شرح زیر است:

  • وزن بالا
  • سن بالا
  • نشستن و ایستادن طولانی مدت
  • بالا رفتن ناگهانی فشار بر ستون فقرات
  • بلند کردن اشیا به صورت نا مناسب
  • لرزش کل بدن
  • رانندگی در مسافت های طولانی (با ماشین سنگین یا ماشین نامناسب)
  • انجام حرکات ورزشی غیر اصولی و ورزش های سنگین مانند ورزش های رزمی، کشتی، فوتبال و …
  • بارداری
  • سیگار کشیدن
  • خم و راست شدن

از بارزترین علائم پارگی دیسک وجود درد همیشگی در ناحیه کمر، اسپاسم شدید عضلانی، درد عمقی شدید در کمر و پاها، ضعف و بی حسی کمر، بی اختیاری مدفوع و ادرار است.

به طور کلی می توانیم بگوییم که علائم دیسک کمر بسته به میزان بیرون زدگی به صورت درد ناگهانی ضعیف، متوسط و شدید بروز می کند. درد امکان دارد با نشستن طولانی مدت، عطسه و سرفه بیشتر شود. در مواقعی نیز ممکن است درد فقط در ساق پا باشد و در کمر احساس درد نکنید. هنگامی که درد در ساق پا اتفاق می افتد بیانگر وجود فتق دیسک بزرگتری نسبت به درد در ناحیه کمری است.

راه های درمان دیسک کمر

ورزش کردن بهترین روش درمان دیسک کمر است. کسانی که دیسک کمر دارند، با هزینه کم، کمترین عوارض درمانی و درد، کمترین استرس در کوتاه ترین رمان، می توانند به زندگی عادی خود برگردند. روش های مختلفی برای درمان دیسک کمر وجود دارد. در زیر به چند مورد آن اشاره می کنیم.

پیاده روی

پیاده روی یکی از روش های تسکین درد و باعث تقویت عضلات ستون فقرات است. در صورت امکان روزی ۱ ساعت برای پیاده روی وقت بگذارید. البته باید بگوییم که پیاده روی را تا جایی ادامه دهید تا احساس درد نکنید.

درمان دیسک کمر

استفاده از کمپرس سرد

یکی دیگر از راه های درمان دیسک کمر استفاده از کمپرس یخ است. همچنین استفاده از بسته های کمپرس یخ  در کاهش التهابات ناشی از بیرون زدگی دیسک تاثیر دارد.

درمان دیسک کمر

استفاده از کمپرس گرم

پیشنهاد ما استفاده از کمپرس گرم برای کاهش گرفتگی عضلانی و درد کمر است. همچنین باعث کاهش درد و بهبود گردش خون می شود.

درمان دیسک کمر با کمپرس گرم

استفاده از دارو در درمان دیسک کمر

استفاده از دارو در درمان دیسک کمر داروهای مخصوصی برای دیسک کمر وجود دارد که معمولا داروهای ضد التهاب، شل کننده عضلانی و مسکن ها هستند. باید توجه داشته باشید که میزان دوز مصرفی باید تحت نظر متخصص ارتوپد باشد.

درمان دیسک کمر با دارو

طب فیزیکی و استفاده از فیزیو تراپی

استفاده از دیسک کمر و فیزیو تراپی یک راه درمان پارگی دیسک کمر است. متخصصان طب فیزیکی پس از ین که درجه دیسک کمر را تشخیص می دهند. جلساتی برای فیزیو تراپی تعیین می کنند که تاثیر زیادی در روند بهبود دیسک کمر دارد.

درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی

لیزر درمانی

استفاده از امواج نوری و مادون قرمز، در درمان پارگی دیسک کمر تاثیر دارد. در واقع منبع نور باعث نفوذ نور در بدن می شود و موجب افزایش گردش خون در بدن و تسریع بهبود درد کمر می شود. در این نوع از درمان، لیزر در عمق نفوذ های گونگون بر اساس شدت درد و شرایط بیمار، به بافت های آسیب دیده ارسال می شوند و جریان خون را بهبود می بخشند و باعث تحریک بافت های آسیب دیده می شوند.

درمان دیسک کمر با لیزر

تزریقات استروئید اپیدورال

متخصصان ارتوپد بر اساس آزمایش ها و معاینات انجام شده و تصویر های گرفته شده از کمر، محل درد را تشخیص می دهند. در واقع فشار وارد شده به عصب ها موجب التهاب دیسک بیرون زده شده و بیمار دچار درد کمر می شود. تزریقات استروئید اپیدورال باعث کاهش درد کمر می شود.

درمان دیسک کمر با تزریقات استروئید اپیدورال

اوزون تراپی

اوزون تراپی یکی از روش های پیشرفته منترل درد کمر در کشورهای اروپایی است. در این روش با تزریق گاز اوزون در بدن بیمار اکسیژن و انرژی آزاد می شود و موجب کنترل درد و درمان دیسک کمر می شود.

درمان دیسک کمر با تزریق تراپی

استفاده از کمربند طبی

متخصص ارتوپد ممکن است برای درد دیسک کمر و تقویت عضلات ستون فقرات، استفاده از کمربند طبی را پیشنهاد دهد.

درمان دیسک کمر با کمربند طبی

درمان دیسک کمر در خانه

تمرینات منظم ورزشی در خانه می تواند یکی از راه های درمان پارگی دیسک کمر می باشد و باعث تقویت عضلات کمر می شوند. در ادامه مطلب به چند مورد از این ورزش ها اشاره می کنیم.

درمان دیسک کمر با تمرینات ورزشی در خانه

تمرین عبادت

یکی از تمرینات مهمی که می توانید برای دیسک کمر انجام دهید تمرین عبادت می باشد که دامنه حرکتی ستون مهره های کمری و اندام های فوقانی و تحتانی را تحت تاثیر قرار می دهد. در این تمرین حالت دست و پا به حالت عبادت می باشد و عضلات ناحیه باسن و گلوتئال و عضلات ستون فقرات کشیده می شود.

در بعضی موراد علت دیسک کمر می تواند به علت کوتاهی در عضلات کمر باشد که با انجام این حرکت شما می توانید این مشکل را به نحوی رفع کنید. شما کاربران عزیز می توانید با ۱۰ ثانیه کشش در حالت عبادت و تکرار آن به تعداد ۵ بار، دیسک کمر خود را درمان نمایید.

درمان دیسک کمر

تمرین کشش پاشنه

این حرکت به ظاهر ساده می باشد اما بسیار برای دیسک کمر مفید است. در این روش به صورت طاق باز دراز کشیده و به آرامی با سر دادن پاشنه پای خود به سمت باسن حرکت را در دو پا انجام دهید. شما می توانید این حرکت را در هر پا به تعداد ۱۰ بار به صورت متناوب انجام دهید.

درمان دیسک کمر با کشش پاشنه

تمرین اسکات

در این تمرین حالت ایستاده به خود بگیرید و سپس به آرامی زانوهای خود را خم کنید. این حرکات را به نحوی انجام دهید که ستون فقرات کمری در حالت منقبض باشند و بدون این که به سمت جلو خم شوید به آهستگی به سمت پایین خود را خم کنید وبا انقباض آرام عضلات ناحیه کمر و زانو مجددا به حالت ایستاده برگردید. این حرکت را در ۳ ست ۱۰ مرتبه ای تکرار کنید.

درمان دیسک کمر با اسکات

مدت زمان درمان دیسک کمر

مدت زمانی که پارگی دیسک کمر ترمیم می شود به عواملی چون سن بیمار، سلامت کلی فرد بیمار، عضلات کمر و شکم و … بستگی دارد. فرد بیمار می توانند فشار وارد شده بر کمر را به راحتی کنترل کند و تنها فرد بیمار باید عضلات ناحیه کمر و شکم و ضعف عضلات خود را تقویت کنند و اقدامات لازم را برای بهبود خود انجام دهند.

در صورتی که دیواره دیسک سالم باشد بهبود پارکی دیسک کمر سریع تر انجام می شود و مدت زمان درمان دیسک کمر کوتاه تر می شود. سن فرد بیمار در مدت زمان ترمیم پارگی دیسک بسیار تاثیر می گذارد. ترمیم بافت های آسیب دیده در جوان ها بسیار زودتر بهبود می یابد و درمان می شود.

مدت زمان درمان دیسک کمر در افراد مسن دشوارتر از افراد جوان است. نکته دیگری که در مدت زمان درمان افراد بیمار به دیسک کمر قابل ذکر است. قدرت بدنی افراد می باشد چرا که افراد با قدرت بدنی بالا کمتر دچار بیماری دیسک کمر می شوند و در صورت ابتلا به بیماری دیسک کمر راحت تر و سریعتر بهبود می یابند. بنابراین می توان گفت که سیستم ایمنی قوی تاثیر بسزایی در ترمیم پارگی دیسک کمر دارد.

به طور کلی باید بگوییم که مدت زمان ترمیم دیسک کمر در ۹۰ درصد افراد بیمار به این بیماری ۱۲ هفته می باشد. افرادی که بعد از گذشت ۱۲ هفته باز هم دچار درد کمر هستند باید به پزشک مراجعه کنند. شما کاربران عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان دیسک کمر به سایت Clinicortopedi.com مراجعه کنید و اطلاعات مد نظر خود را بدست بیاورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها
فهرست مطالب
مقالات مرتبط