بروز درد جلوی زانو در افراد مختلف ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد و در اکثر موارد میتواند به دلیل استفاده بیش از حد از زانوها و یا آسیبدیدگی زانو باشد. اگرچه درد جلوی زانو نشانهای از بروز یک آسیب در مفصل زانو است، اما این درد نگران کننده نیست و معمولاً با استراحت و درمانهای خانگی میتوان آن را بهبود بخشید. چنانچه درمانهای خانگی در کاهش درد و علائم آن تأثیر چندانی نداشت باید به متخصص مراجعه کرد تا از پیشرفت آسیب و بروز درد بیشتر جلوگیری کرد.
تسکین زانودرد با مراقبتهای اولیه
درد جلوی زانو در اکثر موارد جدی نیست و با استراحت و انجام مراقبتهای اولیه بهبود مییابد. به عنوان اولین اقدام برای کاهش درد و جلوگیری از گسترش آسیبهای احتمالی به زانو، روش درمانی RICE پیشنهاد میشود.
پروتکل RICE به یک روش درمان خانگی اطلاق میشود که به استراحت (REST) دادن زانوها، کمپرس یخ (ICE) زانوها، فشردهسازی (COMPPRESION) زانوها و بالابردن (ELEVATION) زانوها اشاره دارد.
- استراحت: استراحت به این معناست که فرد از انجام ورزش و هر گونه فعالیت بدنی که باعث افزایش درد و التهاب میشود بپرهیزد. رعایت این نکته میتواند به طرز قابلتوجهی علائم را کاهش دهد.
- کمپرس یخ: کمپرس یخ باعث کاهش قابلتوجه تورم و در نتیجه باعث کاهش درد میشود. بهتر است کمپرس یخ چندین مرتبه در روزهای ابتدایی بروز درد انجام شود و در هر بار ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی زانو قرار بگیرد.
- فشردهسازی: فشردهسازی زانو به این معناست که با استفاده از زانوبند و یا باندهای کشی، زانو احاطه شود تا علاوه بر کاهش تورم از حرکتهای ناگهانی مفصل جلوگیری شود. نکتهای که در استفاده از زانوبند و باندهای کشی باید مورد توجه قرار بگیرد این است که شدت فشردگی نباید تا حدی باشد که حرکت خون مختل شود و کبودی در ناحیه مورد نظر رخ دهد.
- بالا نگهداشتن زانو: بالا نگهداشتن پاها در موقعیتی بالاتر از قلب باعث کاهش فشار خون در پاها شده و تورم را کاهش میدهد. بهتر است در زمان استراحت بالشی زیر زانوی فرد قرار بگیرد تا سطح زانوها بالاتر از سطح بدن قرار بگیرد.
چه زمانی درد جلوی زانو را جدی بگیریم؟
درد جلوی زانو همیشه نشانهای از یک مشکل بزرگ در زانو نیست و با اقدامات اولیه تا حد زیادی میتوان آن را کنترل کرد. اما گاهی درد و التهاب به حدی است که زانوی فرد کارایی خود را از دست میدهد و اختلال زیادی در راه رفتن و انجام فعالیتهای روزانه او ایجاد میشود؛ بنابراین لازم است در صورت افزایش درد و سایر علائم به پزشک ارتوپد مراجعه شود.
- درد و تورم شدید
- ایجاد تغییر شکل آشکار در زانوها
- بروز تب همراه با تورم در ناحیه زانو
- عدم تحمل وزن یا خالی کردن زانو
- تیرکشیدن ناگهانی و شدید با حرکت زانو
- ناتوانی در خم و راست کردن زانو
دلایل درد جلوی زانو و روشهای درمان؟
عموماً استفاده بیش از حد از زانو و انجام فعالیتهای سنگین بدون آمادگی بدنی لازم، موجب درد جلوی زانو میشود. عضلات ران و ساق پا باید آنقدر قوی باشند که بتوانند فشارهای وارده به زانو را خنثی کنند. گاهی ضعف عضلانی، وزن بالا، فعالیت سنگین و یا ترکیبی از این موارد باعث وارد شدن فشار بیش از حد به زانو شده و موجب درد در این مفصل میشوند. در این صورت جای نگرانی نیست و درد با استراحت و انجام مراقبتهای اولیه بهبود مییابد. اما اگر با وجود انجام مراقبتها درد جلوی زانو همچنان پابرجا بود و یا با علائم شدیدی همراه بود، ممکن است دلایل جدی تری داشته باشد مراجعه به پزشک ضروری است.
رایجترین دلایل مرتبط با درد جلوی زانو به ترتیب الویت:
دلایل درد جلوی زانو | شیوع | علائم اصلی |
---|---|---|
استفاده بیش از حد از زانو | ۱۵% تا %۴۵ | صدا دادن زانو، حساسیت به لمس |
تاندونیت کشکک زانو | ۱۸.۳% | درد هنگام فعالیت، تورم، احساس ضعف در زانو |
آرتروز | ۸% | خشکی زانوها، احساس سائیدگی همراه با صدا هنگام خم و راست کردن زانو، ورم و آب آوردن زانو |
سایر علل | ۱%- ۲/۰% |
۱- استفاده بیش از حد از زانو (سندروم پاتلوفمورال)
استفاده بیش از حد از زانو که با نام سندرم زانوی دونده نیز شناخته میشود، یکی از دلایل احساس درد در قسمت جلوی زانو است که بر اثر استفاده بیش از حد از زانو و التهاب کشکک به وجود میآید. در این عارضه، حرکاتی مانند فشار آوردن به زانو، پریدن، دویدن و یا نشستن و برخاستن در بیمار ایجاد درد میکند. این عارضه بیشتر در ورزشکاران و افرادی که فعالیتهای بدنی زیادی دارند دیده میشود. به همین دلیل برخی پزشکان از این عارضه بهعنوان زانوی دونده نیز یاد میکنند.
علائم و نشانههای استفاده بیش از حد از زانو
در صورت بروز این درد، فرد به سختی میتواند راه برود و درد ناراحت کنندهای در قسمت جلویی کشکک زانو و یا در دو طرف و مرکز زانوی خود احساس میکند. خم و راست کردن زانو بسیار دردناک است و فرد حتیالامکان ترجیح میدهد پای خود را ثابت نگه دارد و از حرکت دادن زانو بپرهیزد. ممکن است این درد دورهای اتفاق بیفتد و با یک دوره استراحت التیام یابد؛ ولی مجدداً در بازگشت به فعالیت این درد بروز نماید.
روشهای درمان
روشهای زیر میتوانند در بهبود و درمان درد مؤثر باشند.
- درمان RICE: استراحت، کمپرس یخ، زانوبند فشاری، بالا نگهداشتن پاها
- استفاده از داروهای مسکن جهت مهار درد و ورم.
- تمرینات تقویتی فیزیوتراپی متناسب با نیازها و نوع فعالیت فرد.
چنانچه در اثر آسیب و فشار، کشکک دچار جابهجایی شده باشد، پزشک در کنار جاانداختن کشکک زانو، کمپرس سرد و داروهای ضددرد را تجویز میکند و ممکن است فرد را برای مدتی از انجام فعالیتهای ورزشی منع کند.
۲- تاندونیت کشکک زانو (زانوی جامپر)
بروز التهاب و یا پارگی در تاندون کشکک زانو (تاندونیت) میتواند به دلیل استفاده بیش از حد و بروز فشار در طول زمان باشد. تاندینوپاتی در ورزشهایی مانند بسکتبال، پرش و تنیس بر روی سطوح سخت که شامل پریدن هستند بروز میکند و اغلب به آن زانوی جامپر نیز میگویند.
تاندونیت عضله چهار سر ران نیز علائم مشابهی مانند تاندونیت کشکک زانو دارد؛ اما درصد شیوع آن کمتر است و ناحیه درد در قسمت بالای زانو است.
دلایل بروز تاندونیت کشکک زانو
افراد ممکن است در سنین نوجوانی و ۲۰ سالگی بیشتر به تاندونیت کشکک مبتلا شوند، اما در سنین بالاتر نیز امکان ابتلا به آن وجود دارد.
- ورزش بیش از حد
- روشهای نادرست ورزش
- بازی روی سطوح سخت
علائم و نشانههای تاندونیت کشکک زانو
علامت اصلی تاندونیت کشکک زانو، بروز درد درست در زیر کاسه زانو است. بروز و افزایش این درد تدریجی است. در زمان شروع به ورزش این درد در جلوی زانوی فرد حس میشود و سپس با گرم کردن از بین میرود که ممکن است پس از فعالیت طولانی به یک درد مبهم در زانو تبدیل شود و در نهایت، ممکن است به طور دائم در حین ورزش احساس درد با شما باقی بماند.
روشهای درمان
- درمان RICE
- فیزیوتراپی
- ورزشهای جایگزین: پزشک و یا فیزیوتراپیست ممکن است برخی از ورزشهای جایگزین را پیشنهاد کنند که فشار کمتری به تاندون وارد میکنند؛ به عنوان مثال ورزشهایی مانند شنا و دوچرخهسواری میتوانند به بهبود تاندون کمک کنند.
۳- آرتروز زانو
غضروف زانو که وظیفه جلوگیری از ساییده شدن استخوانهای زانو را بر عهده دارد به مرور زمان و با استفاده مکرر ساییده شده و از بین میرود. به این وضعیت آرتروز زانو گفته میشود. آرتروز زانو بیشتر در افراد مسنی دیده میشود که وزن بالا و تحرک کمی دارند. متأسفانه آرتروز زانو درمان قطعی ندارد؛ اما با روشهای مختلف قابلکنترل است.
دلایل بروز آرتروز
اینکه چرا برخی از افراد به آرتروز در زانو مبتلا میشوند هنوز به طور کامل آشکار نشده؛ اما مواردی وجود دارد که میتواند احتمال بروز آن را در افراد افزایش دهد.
- افزایش سن
- اضافه وزن
- ژنتیک
اگر چه احتمال بروز آرتروز در افراد مختلف، به خصوص زنان، با ترکیب سه عامل ذکر شده بیشتر است؛ اما به نظر میرسد آرتروز زانو پس از یک آسیب یا یک رشته آسیبهای جزئی به مفصل زانو ایجاد میشود.
علائم و نشانههای آرتروز
آرتروز زانو معمولاً هر دو زانو را تحت تأثیر قرار میدهد و در اکثر موارد علائم زیر را شامل میشود.
- احساس درد در داخل و اطراف زانو در خواب در صورت شدت آرتروز
- افزایش درد با افزایش فعالیت
- وجود تورم در زانو.
- احساس سفتی زانو تا ۳۰ دقیقۀ ابتدایی در هنگام برخاستن از خواب.
- احساس قفلشدگی زانو
- کاهش دامنه حرکتی در خم و راست کردن زانو
- احساس ساییدگی و صدای خرخر در هنگام حرکتدادن زانوها – به این حالت کرپیتوس میگویند.
معاینه و درمان آرتروز
در معاینات بالینی با بررسی شرح حال بیمار از علائم موجود، پزشک با توجه به سن و سال بیمار درمانهای دارویی را در ارجحیت قرار میدهد. تجویز مسکنها، داروهای غضروفسازی و ضدالتهابی از جمله درمانهای رایج این بیماری در سنین بالاست. در صورت تشخیص صحیح درد جلوی زانو جراحی در این سنین کمتر توصیه میشود؛ مگر آنکه کشکک زانو به طور کل نیاز به تعویض داشته باشد. توصیه به انجام نرمشهای تقویت کننده عضلات نگهدارنده زانو و راه رفتن در آب از دیگر نکاتی است که جهت کاهش علائم کمک کننده هستند.
۴- التهاب بورسیت
به کیسههای ژل مانند کوچکی که در اطراف مفاصل قرار دارند بورسا گفته میشود و التهابات ناشی از آسیب به آنها بورسیت نام دارد. بورسیت زانو به التهاب بورسای اطراف زانو اشاره دارد. از دلایل ایجاد عارضه بورسیت زانو وارد شدن ضربههای مکرر و نشستن طولانی مدت بر روی زانوهاست. این عارضه به سندروم زانوی خدمتکاران و یا سندروم زانوی روحانیون نیز مشهور است. التهاب بورسیت به مرور باعث بروز آرتروز میشود.
علائم و نشانههای بورسیت زانو
در افرادی که به بورسیت زانو مبتلا هستند علائم زیر مشاهده میشود:
- بروز درد شدید با حرکت دادن زانو و ساکت شدن درد در زمان استراحت.
- بروز تورم شدید در قسمت جلوی زانو
- حساسیت و احساس گرما در قسمت جلوی زانو
- بروز تب و لرز، قرمزی، تورم و خروج مایع عفونی در صورت وجود عفونت باکتریایی در ناحیه.
معاینه و درمان بورسیت زانو
بررسی ابتدایی تشخیص التهاب بورسیت معمولاً با معاینات بالینی توسط پزشک انجام میشود. تشخیص نهایی التهاب بورسیت به وسیله عکسبرداری MRI و سی تی اسکن و در موارد بررسی التهابات مزمن، رادیوگرافی انجام میگیرد. درمان بورسیت زانو شامل موارد زیر است:
- درمان RICE
- تجویز داروهای ضد التهابی
- تجویز آنتی بیوتیک
۵- پارگی رباط صلیبی قدامی
یکی از شایعترین آسیبهای ناگهانی به زانو که باعث بروز درد شدید در جلوی زانو میشود، آسیب دیدن رباط صلیبی قدامی (ACL) است. این عارضه به پاره شدن ناگهانی یکی از رباطهایی اشاره دارد که استخوانهای ران و ساق پا را به هم متصل میکنند.
این عارضه ممکن است در اثر چرخیدن ناگهانی زانو، و یا یک ضربه فیزیکی شدید به ناحیه کشکک زانو رخ دهد. ممکن است پارگی رباط صلیبی جلویی (ACL)، به طور کامل و یا به صورت جزئی رخ دهد. این عارضه نه تنها در ورزشکاران، بلکه در افراد عادی که حرکات ناگهانی انجام میدهند و یا فشار ناگهانی و زیادی به زانو وارد میکنند رخ میدهد.
علائم و نشانههای پارگی رباط صلیبی قدامی
در صورت ضربه و آسیب ناگهانی به رباط صلیبی جلویی زانو، ممکن است صدای ترکیدن بشنوید و درد شدیدی در زانو احساس کنید. احساس ناپایداری در زانو و عدم تسلط در راه رفتن و عدم تحمل وزن بر روی زانو از نشانههای این آسیب هستند.
در عرض یکی دو ساعت پس از بروز آسیب به مفصل زانو و پارگی رباط صلیبی، بهسرعت دچار تورم در اطراف مفصل زانو خواهید شد و ممکن است به طور کامل دامنه حرکت زانوی شما دچار اختلال شود و قادر به ایستادن بر روی پاهای خود نخواهید بود. در صورت مواجه شدن با این علائم به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
معاینه و درمان پارگی رباط صلیبی قدامی
فوریت در دریافت اقدامات پزشکی و تخصصی درمان پارگی رباط صلیبی قدامی به میزان آسیب در فرد بستگی دارد. چنانچه با گذشت یک یا دو هفته از اقدامات اولیه کاهش مؤثری در علائم دیده نشد باید تحت نظر پزشک قرار بگیرید. تجویز عکس برداری MRI اولین اقدام در تشخیص این آسیب است.
- اقدامات اولیه:
- زانو را ماساژ ندهید.
- درمان RICE را اجرا کنید.
- در هنگام راه رفتن حتماً از عصا استفاده کنید.
- از گرفتن دوش آب گرم بپرهیزید.
- از مصرف الکل بپرهیزید.
- گچ گیری: اگر پارگی رباط صلیبی قدامی جزئی باشد پزشک برای ثابت نگه داشتن زانو جهت جلوگیری از گسترش آسیب ممکن است از بریس و یا گچ استفاده کند. مدت زمان استراحت در صورت داشتن بریس یا گچ حداقل ۳ هفته تجویز میشود.
- فیزیوتراپی: تمرینات توانبخشی مناسب بر اساس ارزیابی میزان آسیب به زانوی فرد آسیب دیده میتواند بسیار مؤثر واقع شود. برنامه فیزیوتراپی مناسب میتواند بهترین شانس را برای بازگشت به فعالیتهای روزمره به فرد آسیب دیده بدهد. هدف از فیزیوتراپی این است تا دامنه حرکتی، قدرت و ثبات زانوی فرد آسیب دیده بازیابی شده و به حالت عادی بازگردد.
- جراحی: در صورت پارگی بیش از نیمی از رباط صلیبی جلوی زانوی فرد آسیب دیده، جراحی به عنوان آخرین راه درمان از سوی پزشک تجویز میشود. در افرادی که مشاغلی با تحرک بدنی زیاد دارند و یا ورزشکاران در رشتههای فوتبال و بسکتبال، انجام جراحی ضروری است.
اصولاً پزشک به فرد آسیب دیده توصیه نمیکند که بلافاصله جراحی کند. توصیه پزشک مبنی بر این است که فرد آسیب دیده حداقل ۱ تا ۲ هفته استراحت کرده تا تورم کاهش یابد و چنانچه اقدامات اولیه و فیزیوتراپی مؤثر نبود جراحی انجام شود.
پس از جراحی معمولا بین ۶ تا ۱۲ ماه طول می کشد تا به فعالیت کامل بازگردید. در طی دوران نقاهت پس از جراحی فیزیوتراپی نیز تجویز میشود تا با تقویت عضلات به روند بهبود کمک نماید.
۶- سندروم هوفا یا پد چربی (Hoffa’s fat pad Syndrom)
پد چربی هوفا (Hoffa’s fat pad) دقیقاً زیر کشکک و درست زیر کاسه زانو قرار می گیرد؛ عملکرد آن به عنوان یک بالشتک محافظ است و کاسه زانو را از ساق پا و استخوان ران (فمور) جدا می کند. سندرم پد چربی زانو زمانی رخ میدهد که پد چربی بین کاسه زانو و استخوان ران یا بین استخوان ران و ساق پا گیر میکند. این پد چربی دارای اعصاب فراوانی است؛ بنابراین این رخداد میتواند بسیار دردناک باشد.
اگر به پد چربی زیر کشکک آسیب وارد شود، ممکن است به طور همزمان به سایر قسمت های زانو نیز آسیب برسد. یکی از این آسیبها، آسیب و یا پارگی رباط صلیبی قدامی (ACL) زانو است.
عوامل بروز سندرم پد چربی زانو
سندرم پد چربی و یا سندرم هوفا میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. یک آسیب ناگهانی به زانو میتواند باعث آسیب شدید به پد چربی شود و یا کشیدگی بیش از حد زانو میتواند باعث بروز تدریجی این سندروم شود. ضربه ناگهانی و یا آسیب تدریجی به این ناحیه میتواند باعث بروز درد در جلوی زانو شود.
علائم و نشانههای سندروم پد چربی زانو
سندرم پد چربی می تواند بسیار دردناک باشد. بروز ورم و احساس سوزش یا درد در جلو و اطراف پایین کاسه زانو از نشانههای این سندروم است.
این درد ممکن است در شرایط زیر شدیدتر شود:
- صاف و کشیده نگه داشتن زانو برای مدت طولانی.
- ایستادن برای مدت طولانی.
- بالا و پایین رفتن از پله.
- لمس اطراف و زیر کاسه زانو.
معاینه و درمان سندروم پد چربی زانو
- درمان RICE
- فیزیوتراپی
- جراحی
۷- عدم همترازی در زانوها
ناهماهنگی در مفاصل زانو میتواند به دلیل بروز ناهنجاریهایی در پیش و یا در بدو تولد رخ دهد و باعث بروز عدم همترازی در طول استخوانهای ساق پا شود. این عدم همترازی منجر به ساییده شدن استخوانها به یکدیگر میشود و غضروف را فرسوده میکند. در اثر این عارضه، تاندونی که کاسه زانو را به جلوی ساق پا (درشتنی) متصل میکند نیز ممکن است ملتهب شده و منجر به درد شود. به همین ترتیب، یک نوار نازک از بافت نرم که کشکک را در دو طرف به استخوان بالای ساق پا (فمور) متصل میکند، نیز میتواند تحت فشار قرار بگیرد و ملتهب شود که باعث بروز عارضه درد در جلوی زانو میشود؛ این عارضه در صورت عدم درمان، در نهایت منجر به آرتروز میشود.
علائم و نشانههای عدم همترازی زانو
از آنجایی که عدم همترازی در بین دو زانو از حرکت موزون و همزمان دو مفصل زانو جلوگیری میکند، راه رفتن در فرد دچار اختلال میشود. این عارضه در طولانی مدت باعث ایجاد نوعی سایش و پارگی در تاندونها میشود که منجر به صدمات شدید شده و در صورت عدم درمان، در نهایت منجر به آرتروز میشود. بروز درد شدید در هنگام دویدن از نشانههای این عارضه است.
معاینه و درمان عدم همترازی زانو
تشخیص عدم همترازی زانوها به سادگی و با مراجعه به پزشک، توصیف علائم و ارزیابی ارتوپدی توسط پزشک انجام میشود. درمان عدم همترازی در زانوها به منبع درد و علت اصلی آن بستگی دارد. اجتناب از حرکتهای مداوم و تکراری و انجام فیزیوتراپی برای درمان درد توصیه میشود.
در صورت متفاوت بودن منبع درد در زانو میتوان روشهای درمانی متغیری را پیش گرفت:
- بافت نرم: اگر شبکیه یا تاندون کشکک منبع درد باشد، درمان معمولاً شامل درمان RICE است.
- ماهیچهها: گرم و کشیده نگه داشتن عضلات مجاور به خصوص عضلات چهار سر ران و همسترینگ می تواند درد زانو را تسکین دهد. در این حالت ماساژ نیز میتواند مفید واقع شود.
- نوار کشکک: استفاده از “نوار KT” موسوم به نوار کشکک برای پشتیبانی از مفصل زانو کاربردی است. روش استفاده از این نوار توسط پزشک به شما آموزش داده میشود.
- استفاده از بریسها: بریسها یک تکیه گاه کششی زانو هستند که در حین فعالیت بدنی به زانوها پوشانده میشود. استفاده از بریس میتواند از بدتر شدن درد ناشی از ناهماهنگی مفاصل زانو، حداقل به طور موقت، جلوگیری کند. چنانچه فرد مبتلا به این عارضه یک ورزشکار باشد میتواند از زانوبندهای خاصی که وجود دارند استفاده کند.
۸- کف پای صاف
داشتن کف پای صاف در افراد یکی از اصلیترین دلایل عدم توازن در تقسیم نیرو بین بخشهای مختلف زانو است. چنانچه وضعیت قرارگرفتن کف پاها نامناسب باشد نیروی وارد شده به زانو بین بخشهای مختلف به درستی تقسیم نمیشود و در نتیجه بخشی از زانو دچار آسیب شده و درد بروز میکند. علاوه بر داشتن کف پای صاف عواملی مانند افزایش وزن و چاقی، ورزش کردن و داشتن فعالیت شدید و بارداری در این افراد منجر به افزایش احتمال بروز درد در ناحیه جلوی زانو میشود.
معاینه و درمان کف پای صاف
اگر تشخیص کف پای صاف در دوران کودکی انجام شود، درمان آن سریعتر و راحتتر است و از آسیبهای بیشتر در بزرگسالی جلوگیری میکند. استفاده از کفیهای طبی مخصوص رفع صافی کف پا و حرکات اصلاحی و ماساژ به افزایش قوس کف پا کمک کرده و باعث کاهش این عارضه میشود.
سؤالات متداول
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به درد جلوی زانو هستند؟
درد جلوی زانو بیشتر در افرادی دیده میشود که اضافه وزن دارند و یا دچار دررفتگی، شکستگی یا آسیبهای دیگری به کاسه زانو شدهاند. دوندهها، ورزشکاران رشتههای پرش، اسکیبازان، دوچرخهسواران و فوتبالیستها از دسته افرادی هستند که بیشتر در معرض ابتلا به این درد قرار دارند.
بهترین روشهای تشخیصی برای درد جلوی زانو کدامند؟
پزشکان متخصص ارتوپد میتوانند با جمع بندی نتیجه آزمایشات، عکسبرداری و بررسیهای جامع بالینی بیمار به تشخیص کامل و جامعی در خصوص دلایل بروز درد در ناحیه جلوی زانو برسند.
آیا اسکن توموگرافی کامپیوتری برای تشخیص درد جلوی زانو کاربردی دارد؟
این روش تصویربرداری شبیه به تصویربرداری با اشعه ایکس است. در این روش اسکنر در اطراف بدن شما حرکت میکند و از زوایای مختلف عکس میگیرد تصاویر با یکدیگر ترکیب میشوند تا نمای دقیقی از بافت نرمی که از زانوی شما حمایت میکند، گرفته شود. در صورت احتمال وجود مشکل در بافت نرم زانو، پزشک میتواند این روش را توصیه کند.
درمان از طریق دستکاری استئوپاتیک (استخوان درمانی) چگونه است؟
این درمان شامل کشش و فشار ملایم به زانوها و ایجاد حرکت ایمن و با دقت در عضلات، استخوانها و مفاصل آسیب دیده است. پزشکان گاهی برای از بین بردن سفتی و خشکی زانو و همچنین بازیابی انعطافپذیری و دامنه حرکتی زانو از استئوپاتی استفاده میکنند.
درمان با استفاده از سوزن خشک چگونه است؟
سوزن خشک یکی از روشهای طب سوزنی است که در فیزیوتراپی کاربرد زیادی دارد. سوزن خشک، سوزنهای نازکی هستند که به آرامی وارد پوست میشوند تا به آزاد شدن نوارهای سفت ماهیچه و بافت نرم کمک کنند. به این نواحی نقاط ماشهای نیز گفته میشود. سوزنها به تحریک نقطه ماشهای کمک میکنند تا ناحیه شل شود.
درمان با استفاده از تزریق ژل (ویسکو مکمل) چگونه است؟
در این روش پزشک یک ماده ژل مانند را به مفصل زانو تزریق میکند تا با کاهش سایش در ناحیه مورد نظر درد ناشی از غضروف آسیب دیده را تسکین دهد.
مدت زمان بهبود تاندونیت کشکک زانو چقدر است؟
تاندونیت خفیف کشکک، در صورتی که به درستی درمان شود و استراحت کافی داشته باشد، اغلب میتواند ظرف شش هفته بهبود یابد. در موارد جدیتر، مانند مواردی که نیاز به فیزیوتراپی وجود دارد، ممکن است ماهها طول بکشد تا بهبودی کامل حاصل شود.
آیا در پارگی رباط صلیبی باید پا را گچ گرفت؟
در صورتی که پارگی رباط صلیبی قدامی جزئی باشد پزشک برای ثابت نگه داشتن زانو جهت جلوگیری از گسترش آسیب ممکن است از بریس و یا گچ استفاده کند که حداقل زمان آن ۳ هفته است.