درمان دیسک گردن

درمان دیسک گردن

درمان دیسک گردن یا درمان فتق دیسک گردن موضوع مهمی است که قصد داریم در این مقاله این موضوع را بررسی کنیم. اگر از جمله افرادی هستید که با مشکل دیسک گردن سر و کار دارید و قصد دارید تا به درمان دیسک گردن بپردازید و یا علائم دیسک گردن را بدانید بهتر است تا انتهای این مقاله که در خصوص دیسک گردن می باشد با ما همراه باشید. دیسک گردن زمانی اتفاق خواهد افتاد که یکی از دیسک‌ های مهره‌ های گردن دچار آسیب شدید شود. از آن جایی که دیسک‌ های گردن، بالشتک‌ های نرمی تلقی می‌ شوند که باعث حرکت و انعطاف پذیری بین مهره‌ ها خواهند شد، آسیب رساندن به این دیسک‌ ها منجر به دیسک گردن خواهد شد.

تمامی دیسک‌ ها از دو بخش مهم ژله‌ ای به نام نوکلئوس پالپوزوس و بخش سخت به نام آنولوس فیبروزوس تشکیل شده است. در واقع هنگام آسیب رساندن به دیسک گردن، پارگی یا ترک در قسمت آنولوس فیبروزوس ایجاد شده است که منجر به دیسک گردن شده است. درمان دیسک گردن، انواع مختلفی دارد که شما می‌ توانید بر اساس مشکل خود و یا مشورت‌ های پزشک خود هر یک از روش‌ ها را برای درمان دیسک گردن انتخاب کنید.

بهتر است بدانید که مشکل دیسک گردن به دلیل آسیب‌ های فیزیکی و یا فرسایش طبیعی ناشی از افزایش سن و یا همچنین فشار وارد شده زیاد به گردن اتفاق خواهد افتاد. در واقع دیسک گردن می‌ تواند اعصاب نخاعی را تحت فشار قرار داده و درد منتشر شده را به شانه و بازو های فرد نیز منتقل کند. از علائم دیسک گردن می‌ توان به درد گردن، بی‌حسی، ضعف عضلانی و گزگز کردن اشاره کرد. البته تمامی علائم ذکر شده کاملاً بستگی به میزان فشار وارد شده بر اعصاب دارد.

درمان دیسک گردن

به طور کلی درمان دیسک گردن شامل استراحت، فیزیوتراپی و دارو های ضد التهابی می‌ باشد که البته در موارد شدیدتر پزشک تصمیم به جراحی نیز می‌ گیرد. از جمله روش‌ های درمان دیسک گردن که روش‌ های غیر جراحی می‌ باشند می‌ توان به ورزش‌ های تقویتی گردن و اصلاح کردن وضعیت نشستن و خوابیدن اشاره کرد. این روش‌ ها باعث می‌ شود تا فشار وارد شده از روی گردن برداشته شود و علائم دیسک گردن کمتر شود. بهتر است بدانید که در صورتی که علائم دیسک گردن شدید باشد و یا درمان دیسک گردن از رو ش‌های غیر جراحی موثر نباشد، از روش جراحی دیسککتومی و یا فیوژن مهره‌ ها استفاده خواهد شد. لازم به ذکر است که بگوییم برای پیشگیری از دیسک گردن و یا درمان دیسک گردن بهتر است از فعالیت‌ های سنگین و یا تمرینات ورزشی قوی جلوگیری کنید تا از ابتلا به دیسک گردن جلوگیری کنید.

درمان دیسک گردن

همانطور که در بخش قبلی نیز ذکر کردیم درمان دیسک گردن کاملاً به میزان آسیب دیدگی دیسک شما بستگی دارد. شدت علائم و علائم دیسک گردن یکی دیگر از عواملی است که بر درمان دیسک گردن موثر بوده و بر روند درمان دیسک گردن تاثیرگذار است. اما به طور کلی درمان دیسک گردن به دو دسته غیر جراحی و جراحی تقسیم خواهد شد. شما باید این موضوع را به خوبی بدانید که پزشک شما بهترین تصمیم را در رابطه با درمان دیسک گردن شما خواهد گرفت. ممکن است برای مشکل پیش آمده دیسک گردن شما نیاز به درمان‌ های غیر جراحی باشد.

درمان‌ های غیر جراحی به چند دسته: استراحت، دارو، فیزیوتراپی، تزریق استروئید و اصلاح وضعیت بدن تقسیم می‌ شود.

اولین راه درمان دیسک گردن استراحت می‌ باشد. شما با کاهش دادن فعالیت‌ های سنگین و استراحت کردن مطلق می‌ توانید به کاهش التهاب و تسکین درد های خود کمک کنید. شما از این طریق موجب می‌ شوید تا علائم دیسک گردن کاهش پیدا کرده و در واقع به درمان دیسک گردن خود کمک کرده باشید. دومین راه برای درمان دیسک گردن استفاده کردن از دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی می‌ باشد. دارو هایی همچون ایبوپروفن و ناپروکسن منجر می‌ شود تا التهاب و درد شما کاهش پیدا کند. بهتر است بدانید که در برخی موارد از دارو های شل کننده عضلانی و یا همچنین مسکن‌ های قوی‌تری نیز استفاده خواهد شد. درمان بعدی که درمانی غیر جراحی می‌ باشد استفاده کردن از فیزیوتراپی می‌ باشد. شما با انجام دادن تمرینات خاصی که برای تقویت عضلات گردن مناسب است می‌ توانید وضعیت بدن خود را بهتر کنید. در واقع با انجام دادن فیزیوتراپی فشار وارد شده بر اعصاب کاهش پیدا کرده و دامنه حرکات گردن نیز بهبود خواهد یافت.

درمان دیسک گردن

تزریق استروئید در موارد شدیدتر به ناحیه آسیب دیده، کمک شایانی به کاهش التهاب و درد افراد خواهد کرد. همچنین استفاده از بالش های مناسب و وضعیت صحیح بدن هنگام نشستن و یا خوابیدن نیز یکی از موارد بسیار مهم در رابطه با درمان دیسک گردن محسوب می‌ شود.

اما درمان‌ های جراحی به دو دسته دیسککتومی و فیوژن مهره‌ ها تقسیم می‌ شوند.

در واقع اگر فرد از طریق راه‌ های درمان دیسک گردن که درمان‌ های غیر جراحی می‌ باشند نتیجه‌ ای نگرفته باشد و بیمار مجدداً دچار علائم شدید همچون ضعف عضلانی و بی‌حسی مداوم شود از درمان‌ های جراحی استفاده خواهد شد.

در روش دیسککتومی قسمت بیرون زده دیسک گردن برداشته شده و فشار  روی اعصاب نخاعی کاهش پیدا می‌ کند. در روش فیوژن مهره‌ ها نیز بعد از برداشته شدن دیسک گردن، مهره‌ های گردنی را با استفاده از پیچ و صفحاتی فلزی به یکدیگر متصل می‌ کنند تا مهره‌ های آسیب دیده حرکت نکنند و آسیب بیشتری وارد نشود.

در نهایت نیز باید ذکر کنیم که پیشگیری و مراقبت کردن از وضعیت بدن و پرهیز کردن از فعالیت‌ های سنگین و ورزش‌ های سنگین منجر می‌ شود تا عضلات گردن شما تقویت شده و از دیسک گردن جلوگیری شود.

علائم دیسک گردن

در بخش قبل به صورت جزئی علائم دیسک گردن و راه درمان دیسک گردن را ذکر کردیم. اما در این بخش بهتر است تا به صورت تخصصی‌ تر علائم دیسک گردن را با یکدیگر بررسی کنیم و به صورت مجزا به این موضوع بپردازیم. همانطور که قطعاً می‌ دانید علائم دیسک گردن کاملاً بستگی به شدت دیسک گردن و محل آسیب وارد شده دارد. در واقع علائم دیسک گردن به دلیل فشار وارد شده بر اعصاب نخاعی و یا فشار وارد شده بر نخاع ایجاد خواهد شد. از علائم رایج دیسک گردن می‌ توان به درد گردن، درد تیر کشنده، بی‌ حسی و گزگز کردن، ضعف عضلانی، کاهش دامنه حرکت و سردرد اشاره کرد.

علائم دیسک گردن

  • درد گردن از جمله شایع‌ ترین علائم دیسک گردن می‌ باشد که دردی موضعی در ناحیه گردن می‌ باشد. درد گردن ممکن است با حرکت دادن گردن و یا پس از انجام دادن فعالیت‌ های طولانی منتشر شود. در مواردی دیده خواهد شد که درد گردن به شانه، بازو و دستان فرد نیز منتقل خواهد شد.
  • درد تیر کشنده دردی تیز و تیرکشنده است که از گردن فرد به سمت شانه، بازو و دست‌ های فرد منتشر خواهد شد. درد هنگامی رخ خواهد داد که دیسک به اعصاب‌ های بازویی فرد فشار آورده باشد و معمولا به یکی از بازو های فرد بیشتر از بازوی دیگری تاثیرگذار است.
  • بی‌ حسی و گزگز کردن یا همان احساس سوزن سوزن شدن در بازو و دست‌ ها، یکی دیگر از علائم دیسک گردن می‌ باشد. این علائم و احساسات ممکن است شدت بیشتری پیدا کنند و محدوده وسیع‌ تری از بدن فرد را تحت تاثیر خود قرار دهند.
  • در موارد شدیدتر فرد دچار ضعف عضلانی در بازو و دست‌ های خود خواهد شد. در واقع ضعف عضلانی منجر به عدم فعالیت روزمره و یا بلند کردن اجسام و گرفتن اشیا خواهد شد.
  • در موارد شدیدتر فرد با کاهش دامنه حرکاتی نیز مواجه خواهد شد. در واقع به دلیل درد و فشار زیادی که دیسک گردن به فرد منتقل می‌ کند فرد قادر به حرکت دادن گردن، دست و یا سایر اعضای بدن خود نخواهد شد.
  • برخی از افراد نیز ممکن است با سردرد های شدید در ناحیه پشت سر و قاعده جمجمه مواجه شوند.

در نهایت باید ذکر کنیم که در صورت مشاهده هر یک از این علائم دیسک گردن، همچون ضعف یا بی‌حسی مداوم و سایر علائم به پزشک مراجعه کنید تا اگر منجر به دیسک گردن شده‌ اید اقدام به درمان دیسک گردن کنید.

راه های درمان دیسک گردن

همانطور که در بخش‌ های قبل نیز ذکر کردیم درمان دیسک گردن به عوامل مختلفی بستگی دارد. جمله عواملی که می‌ توان بر درمان دیسک گردن تاثیرگذار باشند شدت علائم دیسک گردن و میزان آسیب وارد شده به دیسک خواهد بود. در واقع پزشک با مشاهده علائم دیسک گردن و آسیب‌ های وارد شده بر دیسک تصمیم به درمان دیسک گردن از روش غیر جراحی و جراحی خواهد گرفت. بهتر است بدانید که در بسیاری از موارد، در درمان دیسک گردن درمان‌ های غیر جراحی بسیار موثرتر از درمان‌ های جراحی می‌ باشند. البته این موضوع را پزشک متخصص شما بر اساس مشکل به وجود آمده تعیین خواهد کرد.

همانطور که اشاره کردیم درمان‌ های غیر جراحی شامل استراحت کردن، مصرف دارو های ضد التهابی و مسکن‌ ها، انجام دادن فیزیوتراپی، تزریق استروئید در هنگام درد شدید و اصلاح وضعیت بدن می‌ باشد. شما با استراحت کردن کوتاه مدت می‌ توانید التهاب و درد خود را کاهش دهید. دقت داشته باشید که استراحت طولانی مدت برای افرادی که به دیسک گردن گرفتار شده‌ اند توصیه نمی‌ شود. اگر از دارو های ضد التهابی همچون ایبوپروفن و یا ناپروکسن استفاده کنید درد و التهاب شما به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌ کند.

انجام دادن فیزیوتراپی و تمرینات تقویتی و کششی یکی از بهترین درمان‌ های غیر جراحی است که تاثیر فوق العاده‌ ای بر دیسک گردن افراد خواهد گذاشت. بهتر است اگر با درد شدید مواجه هستید استروئید را به ناحیه آسیب دیده تزریق کنید تا با کاهش التهاب و تسکین درد مواجه شوید. در نهایت نیز یکی از بهترین راه‌ های پیشگیری و یا درمان دیسک گردن به صورت غیر جراحی، اصلاح وضعیت بدنی افراد می‌ باشد. اگر شما عادات نشستن، خوابیدن و یا راه رفتن خود را اصلاح کنید و تغییر عادت دهید و از بالش‌ های مناسب و نرم استفاده کنید می‌ توانید سلامتی را تجربه کنید.

اما اگر پزشک شما تشخیص به عمل جراحی برای درمان دیسک گردن گرفت از روش دیسککتومی و فیوژن مهره‌ ها استفاده خواهد شد. در هر دوی این روش‌ ها بخش بیرون زده دیسک را جراحی کرده و در روش فیوژن مهره‌ ها نیز بعد از برداشتن دیسک، مهره‌ های گردن را به یکدیگر متصل می‌ کنند تا از آسیب دیدگی و حرکات مجدد مهره‌ ها جلوگیری شود.

درمان دیسک گردن

اقدامات پس از جراحی

به صورت کلی بعد از انجام عمل جراحی هر یک از اندام‌ های بدن، باید دوران نقاهت و توصیه‌ های پزشک خود را به طور کلی و دقیق رعایت کنید. بعد از درمان دیسک گردن از طریق عمل جراحی، پزشک شما داروی مسکن تجویز خواهد کرد و شما را تشویق به انجام دادن فعالیت‌ های روزمره خود خواهد کرد. تقریبا تمامی افراد باید بعد از عمل جراحی دیسک گردن، جلسات فیزیوتراپی را شرکت کنند تا بتوانند بهبودی و توانایی خود را به صورت مجدد به دست آورند.

ممکن است پزشک شما توصیه کند تا از گردنبند طبی استفاده کنید و رژیم غذایی عادی خود را ادامه دهید. بهتر است بدانید که برای برداشتن بخیه‌ های جراحی باید به جراح خود مراجعه کنید. بهتر است در این هنگام تمامی سوالات خود را در رابطه با محدودیت‌ هایی که وجود دارد همچون زمان دوش گرفتن از جراح خود مطرح کنید.

دقت داشته باشید که در موقعیتی ثابت نمانید. در واقع باید حرکت و تغییر موقعیت و استراحت را در برنامه روزانه خود قرار دهید. به طور حتم هنگام استفاده از اتومبیل از کمربند ایمنی استفاده کنید.

بهتر است برای دوران نقاهت خود از بالش‌ های طبی و مناسب برای زیر سر و گردن خود استفاده کنید تا گردن شما را صاف نگه دارد.

اگر پزشک شما انجام دادن ورزش‌ های کششی و تقویتی گردن را توصیه کرده است حتماً این توصیه را جدی بگیرید و ورزش‌ های کششی و تقویتی گردن را روزانه انجام دهید.

پیشگیری از دیسک گردن

قطعاً همه ما می‌ دانیم که پیشگیری کردن از هر بیماری بهتر از درمان کردن آن و تحمل کردن سختی‌ ها می‌ باشد. پس بهتر است برای جلوگیری از دیسک گردن نیز اقداماتی را انجام دهیم تا درد دیسک گردن را تحمل نکنیم و نیاز به درمان دیسک گردن نداشته باشیم. بهتر است گردن خود را در تمامی حالت‌ های ایستاده، نشسته، راه رفتن و حتی خوابیدن عمود بر بدن خود نگه دارید. در واقع نباید هیچ زاویه‌ ای با بدن بسازید. سر خود را خم نکنید و صندلی خود را در هنگام نشستن طوری تنظیم کنید که منجر به خم کردن گردن نشود. بهتر است هنگام نشستن طولانی مدت بر روی صندلی سر خود را هر از گاهی بالا آورده و از نرمش‌ ها و حرکاتی که منجر به تکان دادن گردن خواهد شد استفاده کنید. بهتر است شانه و عضلات خود را نیز تقویت کنید تا فشار کمتری به مهره و دیسک‌ های بین مهره‌ ای شما وارد شود. هیچ وقت ورزش را فراموش نکنید و به طور مرتب از ورزش‌ های تقویتی گردن و سایر اندام‌ ها استفاده کنید.

علائم دیسک گردن

بهتر است بدانید افرادی که تحت عمل دیسک گردن قرار گرفته‌ اند چشم انداز طولانی مدتی بسیار عالی دارند. این بدین معنی است که این افراد سلامتی خود را به دست آورده و می‌ توانند به راحتی کار های روزمره خود را انجام دهند. در بسیاری از بیماران دیده خواهد شد که فعالیت‌ های کامل روزمره خود را آغاز کرده و به سراغ ورزش‌ هایی که قبل از بیماری انجام می‌ دادند نیز رفته‌ اند. در واقع مشکل و محدودیتی پس از درمان دیسک گردن برای افراد وجود نخواهد داشت. البته دقت و توجه داشته باشید که تمامی این شرایط بستگی به نوع و شدت وارد شده به دیسک گردن شما و نظر و تصمیم پزشک شما نیز دارد. شما باید پس از مشورت با پزشک خود اقدام به انجام کار های روزمره و ورزش‌ های سابق خود کنید.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها
فهرست مطالب